Kuorinnalla tuloksia!

Työssäni olen useasti törmännyt siihen, kuinka monet pelkäävät kuorintoja. Moni ajattelee sen kuivattavan ihoa ja jopa herkistävän sitä. Syynä voi olla se, kun kuorinnat saapuivat markkinoille, kuorinta rakeet olivat raastavia ja liian voimakkaita iholle. Moni myös innostui kuorimaan liikaa ja liian useasti, joten ei ihmekään jos iho saattoi herkistyä!

Mutta nykypäivänä kuorinnat ovat kehittyneet huimasti! Toki rakeisiakin kuorintoja vielä löytyy mutta niistä on tehty entistä hellävaraisempia. Myös entsyymi- ja hydroksihappoiset kuorinnat ovat vallanneet markkinat; nyt jokaiselle ihotyypille löytyy varmasti omansa ja kun seuraa käyttöohjeita, saat ihollesi pelkästään positiivisia vaikutuksia!

Kun säännöllisesti kuorii ihoa, se ei missään nimessä kuivu, vaan itse asiassa kosteutuu. Kun pinnalta poistuu kuollut solukerros, ihon alla epidermiksen alimmaiset solut saavat käskyn syntyä. Ja aina kun uusi solu syntyy, se sisältää paljon kosteutta. Ja mitä nopeammin saamme uusia soluja syntymään, sen kosteammaksi saamme ihoa, jopa kuivaakin. Kuorinta myös poistaa hilsettä, pehmentä ihoa ja kirkastaa sitä. Entsyymi- ja hydroksihappoa sisältävillä kuirinnoilla saadaan jopa pigmenttiläiskiä ja ihon epätasaista väriä kirkastumaan. Ja jos on huolissaan ihon ikääntymisestä, on kuorinnasta tällöin myös suunnaton apu; nuoressa ihossa ihosolujen uusiutumiskyky kestää noin 28 vrk, mutta ikääntyessä tämäkin toiminta hidastuu. Voidaan sanoa, että karkeasti se kestää yhtä kauan kuin on ikävuosiakin, eli 40-vuotiaalla se kestää 40 päivää ja 50-vuotiaalla 50 päivää jne. Mutta jos ihoa säännöllisesti kuorii, se pysyy 28 päivässä.

Tietysti pitää myös muistaa se tosiasia, että kuorittu iho on myös paljon vastaanottavaisempi muille aineille, esim. naamioille tai tehotipoille joita kannattaa heti kuorinnan jälkeen käyttää, mutta palataanpa niihin myöhemmin…

Ihoa kirkastavin terveisin,

Sanna