MUITA VINKKEJÄ ACNE IHON HOITOON

Palataanpas taas acnen hoitoon! Tässä muutamia lisävinkkejä, jotka voivat edistää jokaisen ihon toimivuutta, mutta etenkin acnea! Ensimmäinen tärkeä huomio on vitamiinien saanti!- Syömällä oikein, myös iho pysyy kunnossa! Vaikka acne ei todistetusti johdu tietystä ruoasta, jotkut ruoat voivat tosin edesauttaa huonon ihon kehittymistä. On myytti, että suklaan ja muiden rasvaisten herkkujen syönti aiheuttaa finnejä, mutta ei väitettä kuitenkaan ole täysin tuulesta temmattu; jos valitaan usein välipalaksi mieluummin suklaapatukka tai sipsipussi vaikkapa hedelmän sijasta, voi tarvittavien vitamiinien saanti vaarantua. Iho voi hyvin, kun syödään monipuolisesti ja terveellisesti. Terveellinen ruokavalio takaa tarvittavien vitamiinien saannin, jolloin keho pystyy paremmin torjumaan tulehduksia, myös iholla. Varmista siis riittävä vitamiinen saanti! Jotkut voimakkaat dieetit voivat myös vaarantaa tarpeellisten vitamiinien saannin, joten tällöin olisi syytä syödä vaikka vitamiinilisiä purkista! Erityisesti vitamiinit A-, E-, C- ja D- vitamiinit vaikuttavat ihon kuntoon. Hivenaineista erityisesti sinkki on välttämätöntä ihmisille. Sen puute aiheuttaa nopeasti iho- oireita ja hiustenlähtöä.

Mutta muistettava myös on, että vaikka kuinka paljon söisi vitamiinipitoista ruokaa ja kenties ravintolisiä päälle, kylmä totuus on, että ihomme pystyy imemään vain tietyn määrän vitamiineja ravinnosta. Tämän vuoksi vitamiineja on hyvä käyttää myös ulkoisesti, esim. hoitovoiteiden muodossa! Voiteissahan vitamiinit ovat erinomaisia antioksidantteja, eli ne taistelevat vapaita happiradikaaleja vastaan ja näin ollen edistävät ihon terveyttä!

Lisävinkit jatkuvat seuraavassa blogissa…

Sanna