Lisää vinkkejä acne-ihon hoitoon…

Viimeksi kerroin terveellisen ruokavalion merkityksestä ihoon ja tänään keskitymme veden juontiin! - Sitä pitäisi juoda riittävästi päivittäin! Elimistömme tarvitsee n. 1 1/2 - 2 litraa vettä joka päivä toimiakseen kunnolla ja puhdistaakseen koko kehoa. Kun juot tarpeeksi, myös ihon toiminnot paranevat, ihon väri kirkastuu ja  kuona-aineet poistuvat paremmin. Muistettakoon vielä, että runsaasti hikoillessa , esim. urheilusuorituksen aikana, tai oikein kuumana hellepäivänä, tarvitsemme vettä vielä 1 litran enemmän! - Sisäelimemme nappaavat ensimmäisenä kaiken saatavan veden käyttöönsä toimiakseen kunnolla ja iho saa vasta sen jälkeen oman osuutensa. Mielestäni helpoin tapa laskea veden juominen on se, että laitat vettä pulloon ja katsot saatko sitä tarpeeksi. Alussa voi tehdä tiukkaa juoda riittävästi, mutta pikkuhiljaa elimistösi tottuu siihen ja sinulle tulee automaattisesti janon tunne. - Suosittelen kokeilemaan!

Toinen juomiseen liittyvä huomio on kofeiinituotteiden vähentäminen. Kofeiini on puolestaan diureetti, joka poistaa nestettä elimistöstä. Se myös estää joidenkin ruoasta saatujen vitamiinien ja mineraalien imeytymistä. Näin ollen kannattaa rajoittaa kahvin, teen, cola-juomien ja etenkin energiajuomien käyttöä minimiin ja suosia esim. yrttiteetä!

Vinkit jatkuvat vielä seuraavassa kirjoituksessa!

Terkuin,

Sanna