MITEN BIOKEMIALLISIA REAKTIOITA VOIDAAN VÄLTTÄÄ?

1. Antioksidantit taistelevat reaktiivisten hapen muotojen (ROS- vapaat radikaalit) vaurioita vastaan. Vaikka söisimme paljon vitamiineja ym. antioksidantteja, iho on usein viimeinen, joka saa oman antioksidanttiannoksensa. Siksi pinnallisesti levitettävät kosmeettiset tuotteet, joissa antioksidantteja on, vähentävät UVA:n aiheuttamia ihosairauksia ja ihovaurioita. Illinoisin yliopiston tekemät viimeisimmät tutkimukset ovat näyttäneet toteen kuinka kriittistä on käyttää askorbiinihappoa (C-vitamiini) ja tokofenkolia (E-vitamiini) aurinkosuojatuotteissa suojaamassa ihoa ROSeja vastaan. Tällaisten tuotteiden käyttö ehkäisee tulevia vaurioita vangitsemalla ROSeja ja tukahduttamalla ne, ennen kuin ne vaurioittavat solujamme!

2. Rajoittamalla MMP:tä pinnallisilla aineilla, kuten retinoideilla (A-vitamiini ja sen johdannaisilla). Myös bioflavonoidit, kuten viinirypäleensiemenuutteen proantosyaniidit, vihreän teen, punaisen teen ja valkoisen teen polyfenolit ja soijan fytoestrogeenit, ovat erinomaisia kontrolloimaan MMP:n toimintaa. Parhaiden tulosten saamiseksi pitäisi käyttää myös tuotteita, joissa näiden lisäksi on synteettisiä peptidejä, askorbiinihappoa (C-vitamiini) sekä hiivauutetta!

3. Luomalla "sokeriloukkuja" tai ristisidosten rikkojia, jotka kontrolloivat AGEsien muodostumista. On joitakin raaka-aineita, joiden on näytetty estävän glykaation muodostumista. Näitä raaka-aineita ovat glukosamiini, soijaproteiinit ja tietyt peptidimolekyylit. Nämä toimivat sokeriloukkuna, sitoen sokeria elimistössä, tehden sen reagoinnin ptoteiinien kanssa mahdottomaksi!

Eli näissä on lyhyesti kerrottuna ratkaisut ROSeja, MMP:tä ja AGEseja vastaan!

Terkuin,

Sanna