VINKIT TALVI-IHON HOITOON

Se on pahin pakkaskausi saapunut tänne pohjoiseen, ja sen kyllä huomaa myös ihon kunnosta!

Ihoa kiristää, se tuntuu karhealta ja jopa ärtyneeltä…onko tuttua? - Itse huomaan eniten pakkasen vaikutuksen käsistäni; ne ovat yhtä kuivat kuin santapaperi! Toki joudun päivittäin kymmeniä kertoja desinfioimaan käteni käsidesillä, joka kuivattaa entisestään, mutta normaali olosuhteissa käteni ovat pehmeät, mutta heti kun pakkanen kirii yli -10 asteen, ne muuttuvat karheiksi ja kuiviksi. Tähän tietysti auttaa käsivoiteiden RUNSAS käyttö, ja paras tuote tähän on ollut jane iredalen Hand Drink.

Miksi iho sitten talvella kuivuu? Syynä siihen on kuiva ilma! Mitä kovempi pakkanen on, sen kuivempaa myös ilma on. Myös sisätiloissa patterit hohkaavat kuumuutta ja täten kuivattavat sisäilmaa. Siksi ilma yrittää vetää kosteutta puoleensa kaikesta, mistä se sitä irti saa, ja se vetää meistä ihmisistäkin kaiken kosteuden! Sisätiloissa pienenä apuna olisivat ilmankosteuttajat ja niitä kannattaakin kokeilla!

Mutta nyt kannattaa myös kosteuttaa voiteilla ja seerumeilla ihoa kunnolla! Seerumit menevät tehokkaimmin ihon alle ja parhaimmat tähän vuoden aikaan olisivat Skin Hydrating booster Dermalogicalta ja Hydra-cool seerum iS CLINICAL:lta. Molemmissa pääraaka-aine on hyaloronihappo, joka imee itseensä kosteutta jopa 1000 - 1800 kertaisen määrän! Molemmat tuotteet sopivat ihan kaikille, myös rasvaiselle iholle, sillä kosteus on vesiliukoinen, eikä rasvoituta ihoa yhtään. Mutta jo lipidikuivalle iholle (esim. Ikääntynyt iho, atooppinen iho, joka on jo muutenkin kuiva kauttaaltaan) tarvitsee hyaloronin lisäksi myös lipidipohjaista (rasvapitoista) kosteutta. Tähän suosittelemani tuote on Phyto Replenish Oil Dermalogicalta, joka on öljypohjainen, mutta siltikin kevyt, eikä missään nimessä tuki huokosia tämäkään.

Myös voiteet kannattaa talveksi vaihtaa astetta tuhdimpaan. Tässä valinnassa kannattaa kuitenkin päätyä aina ammattilaisen puoleen, jotta juuri se oikea löytyisi kaikille. Mutta tärkeää olisi myös suojata ihoa ja estää kosteuden karkaaminen! Paras tuote tähän on ehdottomasti Dermalogican Barrier Repair! Tämä suojaa ihoa molempiin suuntiin; se ei päästä kosteutta pois ihosta ja se suojaa myös ihoa tuulelta, viimalta ja pakkaselta! Se myös rauhoittaa ja tekee ihon suojamekanismista, eli barriääristä päivä päivältä vahvemman. Tämä käy siis kaikille, ihan vauvasta vaariin!

Itse olen ihastunut tällä hetkellä iS CLINICAL:in Sheald - voiteeseen. Se nimittäin yhdistää kosteusvoiteen ja äsken mainitsemani Barrier Repair - tuotteen. Voide on paksuhko, mutta kosteuttaa hyvin ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa, mutta se myös vahvistaa barriääriä. Käytän toki edellä mainittuja seerumeita myös voiteen alla, mutta kasvoni eivät ole koskaan aiemmin olleet yhtä hyvä kuntoiset näin talvella. Sheald nimittäin parantaa heti ihon epiteelikerrosta ja sitä voi käyttää, vaikka iho olisi rikki. Olen saanut paljon loistavaa palautetta siitä, mitä kaikkia vaurioita se onkaan asiakkaillani parantanut; se toimii myös palovammoihin!

Myös kosteuttavat naamiot ovat nyt kaikki hyväksi! Kokeilkaa ihmeessä esim. Dermalogican Multivitamin Power Masqueta ja iS CLINICAL :n Hydra Intensive Cooling Masqueta! Molemmat voidaan jättää iholle, eikä niitä tarvitse huuhtoa pois. Molempia käytän esim. saunan jälkeen rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa, ja laitan tuotteita saman määrän, kuin laittaisin voidetta ja nukunkin naamio kasvoilla aamuun asti. Aamulla iho on todella hyvän tuntuinen ja näköinen, eikä purista, eikä kiristä!

Mutta vielä on yksi alue, mikä kaipaa paljon kosteutta, nimittäin kroppa ja jalat! Onneksi molemmilta sarjoilta löytyy apua vartalollekin! Meille on tullut myös uusi jalkojen hoitosarja; Footlogix. Sarja on medikaalinen, eli lääkkeen omainen ja samaa ideologiaa noudattava, kuin kaikki muutkin tuotteemme, eli ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä mineraaliöljyjä. Ne todellakin imeytyvät kaikkiin ihon kerroksiin ja tekevät myös jaloista pehmeät ja hyvin kosteutetut. Tuotteet ovat erikoisia ”vaahtovoiteita”, mutta oikeasti auttavat ja niitä löytyy erilaisille jalan tarpeille. Vartalon ihoa rasvattaessa kannattaa kuitenkin muistaa kolmen minuutin sääntö; eli tuotteet pitää levittää heti iholle suihkun tai saunan jälkeen, muuten ne eivät enää imeydy kunnolla!

Eli ei muuta kuin rasvaamaan ihoa päästä varpaisiin!